پخش زنده
امروز: -
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: میانگین آمار سرانه جنگل و درختکاری حدود هشت درصد مساحت کشور و در استان تهران چهار تا چهار و نیم درصد مساحت استان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر علی کیان به اهمیت توسعه درختکار در استان تهران اشاره و بیان کرد: با توجه به جمعیتی که در استان تهران زندگی می کنند که حدود ۱۷ درصد جمعیت کشور را شامل می شود، توسعه درختکاری در تهران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید برای این موضوع اقدامات گسترده ای اعم از طریق اداره کل منابع طبیعی و هم از طریق سایر دستگاه های دست اندرکار از جمله شهرداری ها، دهیاری ها، فرمانداری ها و بخشداری ها و دیگر دستگاه هایی که مرتبط هستند، داشته باشیم تا کمبود سرانه جنگل استان را در یک بازه زمانی مشخص تامین کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران خاطرنشان شد: برای اینکه این سرانه به حد میانگین کشوری برسد، حداقل به ۶۰ هزار هکتار جنگل کاری و توسعه جنگل در استان تهران نیاز داریم و با صحبت هایی که با استاندار و مدیران استانداری داشتیم، قرار شد در برنامه ۱۰ ساله بتوانیم این سرانه را ارتقا دهیم، یعنی سالانه شش هزار هکتار جنگل کاری و توسعه جنگل را در استان تهران انجام دهیم تا بتوانیم بخشی از کمبود سرانه را جبران کنیم.
وی به عواقب ناشی از کمبود جنگل کاری پرداخت و گفت : این کمبود باعث می شود بخشی از شرایط زیستی برای مردم سخت تر شود. اگر این اقدامات به صورت منظم انجام شود، می توانیم هم بخشی از کمبود سرانه را افزایش دهیم و هم بخشی از مشکلات آلودگی هوا و شرایط نامطلوب زیستی را جبران کنیم.
کیان به بهره برداری از معادن در اطراف شهرها اشاره کرد و گفت : قوانین معادن به نحوی تصویب شده است که اختیاراتی را به آن کارگاه برای بهره برداری از مواد معدنی در استان می دهد و این مجوزها به زمان های خیلی گذشته برمی گردد که در آن زمان حساسیت ها به این موضوع خیلی کمتر بوده است. اما الان شرایط ما شرایط بحرانی است که باید این گونه بهره برداری ها را به حداقل برسانیم.
وی تاکید کرد: اولین وظیفه داره کل منابع طبیعی و سازمان جنگل ها حفاظت از منابع موجود است که این کار را همکاران ما به صورت شبانه روزی انجام می دهند منتها برای اینکه این حفاظت به درستی انجام شود نیاز است به این بخش و به اعتبارات و تجهیزاتش توجه بیشتری شود.